Kunst met een vleugje (Zee)Zout

18\*

 

EDWIN EDUARD BOERING

PHOTOGRAPHICS & MORE


Solo expositie van recent werk aangevuld met werk uit voorgaande jaren. Mixed media composities met fotografie, tekst, restmateriaal en verf.

 

_

Edwin Eduard Boering is van jongs af aan al aan het tekenen. Als tiener ging hij fanatiek aan de slag met fotografie, waarvan hij rond zijn dertigste zijn beroep maakte. Daarna ontwikkelde hij zich autodidactisch tot grafisch ontwerper en later tot art director bij campagnes en grote grafische producties. Het gebruik van foto’s is één van de belangrijkste kenmerken van zijn werk. Hij doceert fotografie aan Artex Kunstenschool op Texel en geeft fotoworkshops in Frankrijk. Recent maakte hij een korte reis naar China, waarvan hij met ca. 3.500 fotografische beelden terugkeerde.

 

Parallel aan zijn grafische en conceptuele ontwerpwerk maakte hij vrij werk, dat meestal een plek kreeg in besloten kring. Sinds een paar jaar creëert hij autonome mixed media composities, op basis van fotografie uit een omvangrijke beeldcollectie, tekst en restmateriaal. Soms voegt hij daar graphics en verf aan toe. Zijn visuele werk is zintuiglijk gerelateerd en refereert aan zien, voelen, horen, ruiken en proeven.

 

 

QUOTE

“Creativiteit is mijn drijfveer, in denken én doen. Ik ben soms tegendraads in het bedenken van oplossingen, inventief in het uitwerken van een concept. Fotografie heeft een voorname plaats in mijn werk.”


OPENINGSTIJDEN

ZA 01 \ 09 TOT & MET ZO 09\ 09 \ 2018

VAN 12.00 TOT 17.00 UUR