Kunst met een vleugje (Zee)Zout

Ledenvergadering op vrijdag 9 februari om 20.00 uur bij Artex, Schilderend Den Burg

De publieksprijs van 2018 is gegaan naar Cobie Bremer.

Tijdens de winterexpositie van Kunstenaarsvereniging  “ZOUT” is er sinds enkele jaren de mogelijkheid om een stem uit te brengen op de voor jou meest aansprekende kunstwerk van de expositie. Dit is de derde keer dat de prijs uitgereikt wordt.

Er zijn tijdens deze expositie zo’n 250 stemmen uitgebracht. Het bleef even onduidelijk wie de winnaar zou worden, maar uiteindelijk won Cobie Bremer met haar prachtig gevilte kunstwerken en met een mooie meerderheid van stemmen de “Pieter van Schelt Publieksprijs 2018”. De Publieksprijs is vernoemd naar Pieter van Schelt. Hij heeft de wisseltrofee met symboliek gemaakt. Het symboliseert dat kunstenaars door erkenning in een groef kunnen blijven hangen en vervolgens zinloos doordraaien. In die zin kan erkenning voor de vrije uiting slopend zijn. Maar het kan ook een beloning zijn voor het zoeken naar erkenning om vervolgens volledig los te gaan. Daarom is de prijs een dop die kan dienen om een periode af te sluiten of het goud te laten vloeien.

Cobie Bremer zal zeker de dop open draaien en uit de groef laten komen. Haar werk laat namelijk een zeer positieve ontwikkeling zien. Het is vernieuwend en  kunstzinnig.


De prijs werd haar overhandigd door René de Lange die aan ZOUT de expositieruimte beschikbaar stelde.