Welkom 

op de website 

van kunstenaars vereniging

www.zouttexel.nl

e-mail zouttexel@gmail.com

 

Kunstenaarsvereniging Zout heeft een nieuw onderkomen gevonden bij de Kinderboerderij, Paelwerck 9, Den Burg. De naam van onze nieuwe locatie is "KUNST-lokaal ZOUT".  De ingang is aan de Abbewaal (richting Gamma)
Exposities in de komende maanden in Kunst-Lokaal ZOUT, ingang Abbewaal (richting Gamma):


Actuele expositie:  


24 augustus t/m 7 september 2018. Dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur

Edwin Boering laat een expositie van zijn werk zien.5 oktober tot 12 oktober 2018. Dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur

Peter Ampt exposeert zijn prachtige foto's met als titel: "Dood hout.... leeft!" en..... in-Tussen?

De expositie wordt geopend door Charlotte Biskop (SBB) op 6 oktober 0m 15.00 uur"ZOUT" exposeert in de Kunstkerk, kunstcentrum in Heerhugowaard van 7 tot 17 november 2018, Stationsweg 53

Openingstijden:

woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur

donderdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur

vrijdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur

zaterdag van 10.00 - 16.00 uur


Toen de Kunstkerk een samenwerking aanging met de Kopgroep Bibliotheken Tuitjenhorn en Texel om mensen in aanraking te brengen met het lenen (of kopen) van kunst, heeft Kunstenaarsvereniging ZOUT aangegeven hier ook graag bij betrokken te willen zijn.

De Kunstkerk heeft hier positief op ingespeeld en ons een expositiegelegenheid aangeboden. Deze vindt plaatst van 7 t/m 17 november.

Het heeft een twee-ledig doel. Kunstenaarsvereniging Zout kan zich presenteren en de organisatie van de Kunstkerk kan beoordelen wie of welke kunstenaars voor hun uitleen in aanmerking kunnen komen.

“ZOUT” verheugt zich op de expositie en de prettige samenwerking met de Kunstkerk. 


14 december 2018 t/m 6 januari 2019 "WinterZOUT", dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur

Leden van Kunstenaarsvereniging ZOUT houden hun jaarlijkse winter-expositie met vrijwel nieuw werk


De Nieuwe Tijd

Vanaf januari 2018 hebben 8 jongeren van rond de 14 jaar oud van het eiland gewerkt aan een voorstelling die vertelt wie ze willen zijn, of wie ze wel eens voor een dag zouden willen zijn... Zij maakten gezamenlijk het verhaal van De Nieuwe Tijd, de kostuums en het decor. Ze kennen elkaar van de zesde klas van Stella Maris waarmee zij destijds Ronja De Roversdochter bij de Novalishoeve, met veel enthousiasme en talent, hebben uitgevoerd.

Op zaterdag 22 september om 19:30 en op zondag 23 september om 15:30 uur spelen zij de voorstelling van De Nieuwe Tijd in de theaterzaal in het dorpshuis De Wielewaal in de Waal.

Zij heten u graag welkom, de voorstelling is leuk voor iedereen!

Opgezet en begeleid door Anet van de Elzen, Atelier De Waal
Kaartjes zijn verkrijgbaar bij:

Nauta Boek, Parkstraat 38 in Den Burg
of bij Pastorie De Waal / Atelier De Waal, Langwaal 9 in De Waal
of u kunt reserveren via atelierdewaal@gmail.com


Scheidende voorzitter van Zout krijgt Cultuurcompliment:

Tine Visser kreeg het Cultuurcompliment: “Voor haar grote inzet voor beeldende kunst op Texel, haar grote inzet in het bestuur van kunstenaarsvereniging Zout, voor de betrokkenheid bij Oosterend Present en kunstenaarscollectief Waantij. Voor de onverminderde energie waarmee ze exposities tot stand brengt, zoals de Winterexpositie, Zomerzout en Project X. Voor de verrassende locaties van de exposities. En tenslotte, voor het domweg gelukkiger maken van mensen”, zo sprak Hercules.

De publieksprijs van 2018 is gegaan naar Cobie Bremer.