Kunst met een vleugje (Zee)Zout
 

Harmen Platte wint de publieksprijs winterexpo 2015-2016. Gefeliciteerd!!!

Pieter van Schelt (l) overhandigt de door hem ontworpen "Wissel Bokaal" aan Harmen (r).

Het winnende werk: "De Slufter" op Texel.


27 en 28 december 2015             KUNSTROUTE ZOUT LEDEN over heel                                                            TEXEL

19 -12- 2015 t/m 03-01- 2016     WINTER EXPO ZOUT 2015

                                                         Het thema is " NIETS IS WAT HET LIJKT"                                                                                                  In "Tussen de Banke"   Groeneplaats  Den  Burg

                                     

elke eerste zondag van de maand                      Kunstroute Oosterend


juli + augustus 2015                   "Spelen met de natuur"

In het " 't Drijverhuus" te Den Hoorn spelen de ZOUT-leden Severin Candel, Klarina Combe, Joke Leenhouts, Daan van Loenhout, Carla Offerhaus, Henk Noorlander, Paulien Valk, Joke Witte en een aantal andere kunstenaars met het thema "Spelen met de Natuur". Geopend tot eind augustus, donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

                              

08-08-2015                                  "HavenVIStijn

Tijdens het Havenvistijn te Oudeschild van 13.00 - 17.00 uur exposeren leden van ZOUT in de reparatie-hal van de Visserijcoöperatie C.I.V. met werk als inspiratie de zee, vis,         visserij,  en schepen. Enkele kunstenaars zullen ter plekke werken maken. 

                          

01-07-2015 - 01-09-2015            Expositie Hospice den Burg 

Drie texelse kunstenaressen exposeren gedurende twee maanden in de net geopende Hospice te den Burg. Paulien Valk met glaskunst. Riet Blanke met abstracte - en Magda Brommersma met bloemen en landschappen.

 

 1 juni tot 15 juni           " Zomer Expo"van  ZOUT 

De leden van de kunstenaarsvereniging ZOUT houden hun ZOMERZOUT expositie in de Galerie "Tusse de Banke" op de Groene Plaats te Den Burg.


13-06-2015  -   21-06-2015           6de HARINGnegendaagse

Op 13 juni om 12.00 uur start de HARINGnegendaagse in Galerie Posthuys te de Koog. 12 kunstenaars, waaronder leden van ZOUT lieten zich inspireren door haring, haringtraditie, haringvangst en haringstillevens.


07-06-2015                          MUF in beweging

Drie texelse kunstenaars Rebecca Gescus, Pieter van Schelt en Maurice Christo van Meijel, allen leden van ZOUT, werken samen in het open atelier van Maurice Christo van Meijel.

 

31-06  t/m 12-06-2015       Project  X                                           

Project X is in volle gang in Galerie "Tusse de Banke"  op de Groene Plaats te Den Burg. 

Kunstenaarsvereniging ZOUT doet mee met de viering "Texel 600 jaar stad". Hiervoor is project X gestart, een project dat de uitkomst volledig open laat.... omdat de inspiratie en het beeldend vermogen  van de deelnemers ter plekke ontstaat.  Hiertoe heeft Paulien Valk (lid van ZOUT), de organisator en motor achter dit project, contact opgenomen met de Historische Vereniging Texel en hebben als thema voor de Walvisvaart gekozen. Met een aantal potentiële deelnemers hebben zij een bezoek gebracht aan de walvisvaart verzameling in de schuur van Ineke en Adrie Vonk en zijn  begonnen....   ..

Het is interessant dit project en vooral het proces te volgen!!  Kom kijken in "Tusse de Banke" . Een foto impressie is te zien op "impressies" 

                                   

01-06  t/m 30-06-2015        Dichter bij Zee 

31 mei start de tweede editie van "Dichter bij Zee" en zal de hele maand juni te zien en te lezen zijn in strandhuisjes bij de strandopgang naar Paal 9.

11 strandhuisjes met elk dichters & kunstenaars. Samen vormen ze een verrassende openluchtexpositie van beelden en gedichten.

Er doen leden van ZOUT mee en het ZOUT lid Paulien Valk heeft de organisatie in handen.

Dichter bij Zee is een onderdeel van Lange Juni, Kunst - & Cultuurmaand op Texel.   zie : http://www.langejuni.nl


01-06 t/m 30-06-2015         Klifhanger

In den Hoorn Texel Exposeren een 30 tal kunstenaars (ook leden van ZOUT) gedurende de hele maand juni in huiskamers, terrassen, tuinen, schuren en weilanden. Kunst gerelateerd aan de expositie locatie.  zie:  http://www.klifhanger.nl


01-06 t/m 30-06-2015          Island Art Exchange

Pieternel Geurtz (lid van ZOUT) organiseert samen met Stichting Creatief Texel een kunstenaarsuitwisseling tussen Texel en de Canadese Magdalen eilanden in Quebec met als thema "zee".

De vier kunstenaars uit de Magdalen eilanden zullen zich presenteren op 3 - 10 - 17 - en 24 juni tijdens de Kunstcafé bijeenkomsten in het orgelatelier te den Hoorn.