Kunst met een vleugje (Zee)Zout

Expo Markus, Reska & Holman

30 juli t/m 5 augustus 2016
KUNSTHAL ZOUT
Schilderweg 194
Den Burg
Alle dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur


Kittie Markus
Klei + Water + Liefde + Vuur = Keramiek
Mensen + Texels Licht + Observeren + Verf = Een Portret
Wol + Spinnen + Vormgeven = Een bijzondere foto
Dit maakt mij tot wie ik ben: KITTIE MARKUS 
Een veelzijdig en gepassioneerd kunstenaar 

                    Raku potjes

                    Schilder


Uli Reska

ulireska@icloud.com

    

“Het accent van mijn werk ligt op het beeldhouwen, er is geen duidelijke kunstvorm waaraan het verwant is, even zo de grootte en stijl  van mijn werk. Ik ben een kritische waarnemer van de tijd en het leven , in alle facetten, om mij heen. Dit gegeven is  zowel vrolijk maar ook ernstig in  vorm en kleur terug te vinden in mijn werk”.

In haar werk laat zij veelal de structuur van het keramiek duidelijk zichtbaar en werkt het minimaal af met bijzondere glazuren volgens eigen receptuur. 

Naast gebruiksvriendelijk werk legt Uli zich toe op vrije sculpturen vaak met een vleugje humor. Hetzelfde geldt voor haar sculpturen van brons. 

 

 

 
Peter Holman

www.peterholman.nl


 " Inspiratie heb ik opgedaan uit de tijd dat ik veel op reis was, beelden uit een grijs verleden krijgen vorm in het hier en nu. Het is een zoektocht met verschillende materialen, voornamelijk metalen zoals ijzer en staal wat gaat roesten en vergankelijk is, de vergankelijkheid en verandering door weersinvloeden  fascineren mij. De tegenstelling en eigenschappen er van dwingen mij om grenzen op te zoeken en te verleggen."

Het werk van Peter is vaak zeer subtiel van vorm, een dun lijnenspel van staal en ijzer, vaak gecombineerd met plexiglas krijgen hun vorm in het landschap of tuin en wordt daar als het ware in opgenomen.  

Brons voelt voor hem als een tweede huid; hij geeft regelmatig workshops op Texel. Het werken met brons en  patineren is steeds weer een ontdekkingsreis