Kunst met een vleugje (Zee)Zout

Expositie

"ZEE-AARDE-LUCHT" & "VLINDERS


Beatrice van Dorp en Thalia ter Kuile

wanneer: zaterdag 21 t/m 27 mei 2016, 

waar: Schilderweg 194, 1791 LP Den Burg, open van 10.00 - 16.00 uur

 

Het is zover de expositie en de kunsthal ZOUT zijn geopend.

 Beatrice van Dorp

www.beatricevandorp.nl

Beatrice van Dorp (1946), Rietveld academie (afgestudeerd in 1985), beeldend kunstenaar, werkt zowel in haar atelier in Amsterdam, als op locaties, Texel en Yorkshire, Engeland.
Haar specialisatie  = portret/landschap, dat op traditioneel, realistische wijze door haar wordt weergegeven, met name via de olieverftechniek.
Werkend naar de waarneming/natuur wordt de totstandkoming van een schilderij sterk beïnvloed door aspecten als stemming, sfeer, drama, waarbij beeld en kleur neigen naar een iets meer expressionistische opvatting....
Zij is lid van de Kunstschilders groep Veronese (KSV) die elkaar wekelijks ontmoet in haar atelier met als doel de uitwisseling van kennis/ervaringen en er gezamenlijk te werken.
Inspiratie is het tekenen/schilderen naar model(gekleed/ongekleed), portret, stilleven, landschap, resulterend in zelfstandige werken, of het maken van een kopie naar voorbeeld van een oude meester.
Ook is zij lid van de Texelse kunstenaarsvereniging Zout.
Meer informatie: atelier Koestraat 5E, 1012 BW, Amsterdam,info@beatricevandorp.nl, mobiel 06 - 52 66 18 52

"Zicht op Oudeschild"


Thalia ter Kuile

http://thaliaterkuile.weebly.com

Thalia ter Kuile (1947), beeldend kunstenaar, studeerde aan de Hogere land- en tuinbouwschool en de Rietveld academie (afgestudeerd in 1985)
Thalia heeft haar liefde voor de natuur met allerlei technieken vastgelegd. Van grote doeken olieverf tot tere bloembladeren en vleugels/vlinders in aquarel.
Liefde voor het leven bracht deze serie vlinders op paper. Zie: presentatie vlinders "Liefde geeft je vleugels - serie vlinders 2016
Techniek: pentekening in inkt met aquarel.