Kunst met een vleugje (Zee)Zout

 

 

Project X

 

Project X: is een project “art in progress”      

 

Wanneer:     28 mei t/m 10 juni 2016                    

Waar:            locatie  Kunsthal ZOUT

                      Schilderweg 194, 1791 LP Den Burg

                      van 10:00 tot 16:00 open

 Foto impressie 2016Kunstenaars van verschillende disciplines werken met elkaar in 1 ruimte, in 1 periode. Je kunt zowel individueel aan het werk als gezamenlijk. Je kunt de tijden die je op locatie werkt zelf bepalen.

 

We werken vanuit 1 uitgangspunt.

Voor dit uitgangspunt hebben we een samenwerking met de historische vereniging. De historie van het eiland is daarbij ons startpunt. Doel is gezamenlijke inspiratie voor de kunstenaar. De kunstenaar is vrij om hier op geheel eigen wijze mee om te gaan. De historische vereniging heeft voorgesteld ons te laten inspireren door de Hoge Berg en boerderij De Waddel. Onze beoogde locatie krijgt hierdoor extra importantie.

Stel een lege ruimte voor, die gedurende de werkperiode gevuld wordt met kunst, zoals beeldende kunst, literair, muziek etc.

De ruimte staat open voor publiek, zodat deze inzicht krijgt in de keuken van de kunstenaar en het project langzaam kan zien groeien. Er is mogelijkheid voor interactie met publiek.

Het project wordt georganiseerd door de kunstenaarsvereniging Zout en is dus voor haar leden, maar de deuren staan bewust open voor kunstenaars die niet lid zijn en kunstenaars uit andere streken. 

De werkperiode is bedoeld voor kunstenaars die open staan voor interactie, intervisie en het leren van elkaar.

 Na de werkperiode volgt een evaluatie  die uitmondt in een expositie.